Zomerconcert Glanerbrug

Roem en eer voor dirigent Hans Schippers tijdens zomerconcert Wilhelmina Glanerbrug.

Roem en eer voor dirigent Hans Schippers tijdens zomerconcert Wilhelmina Glanerbrug

Het is in 2018 precies 40 jaar geleden dat Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug onder leiding van de destijds 23-jarige interim dirigent Hans Schippers (wegens verhindering van de pas aangestelde nieuwe dirigent Jan Vlaswinkel) deelneemt aan het topconcours op 1 april 1978 in Eindhoven. In 2 maanden tijd wordt, met keihard studeren en eindeloos repeteren, het prachtige werk “Woodland Pictures” van Percy E. Fletcher ingestudeerd. En het wonder geschiedt! Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug wordt voor het eerst in de geschiedenis, na zes keer eerder deel te hebben genomen aan het in 1958 ingestelde KNF-topconcours, kampioen van Nederland.

Om dit feit 40 jaar na dato en een indrukwekkende muzikale carrière later nog eens te gedenken, geeft Wilhelmina op zaterdagavond 16 juni een zomerconcert in eigen huis, waarin o.a. een uitvoering van het kampioenswerk “Woodland Pictures” o.l.v. Hans Schippers op het programma staat en ook het trompetconcert in es van Joseph Haydn gespeeld gaat worden door Jeroen Schippers (zv), inmiddels solotrompettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daarnaast staat een deel van het concert ook nog onder leiding van vaste dirigent Fried Dobbelstein met op het programma o.a. Fantasmagorie van Alexandre Kosmicki en “Country Band” March van Charles Ives. Het concert wordt afgesloten met één van de beroemde marsen van de Oldenzaalse componist Johan Wichers, toepasselijk uiteraard; “Met roem en eer”.
Zomerconcert Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug

o.l.v. Hans Schippers en Fried Dobbelstein
zaterdag 16 juni 20.00 uur, Cultureel Centrum Wilhelmina – de Rank, Schipholtstraat 41, 7534 CR Glanerbrug (Enschede). Entreeprijs € 7,50 incl. koffie/thee met verrassing in de pauze. Kaartverkoop aan de zaal.