Openluchtconcert Viva Espana

OPENLUCHTCONCERT WILHELMINA Zaterdag 22 juni, 15.00 uur heldersplein. Vroeger werden er in de muziekkoepel die op het Helderspein stond concoursen gehouden en concerten gegeven door alle plaatselijke muziekverenigingen en liep het hele dorp uit om van de muziek te genieten. Tegenwoordig hebben we een prachtig plein, maar er gebeurt vrijwel niets meer. Dat en het […]

OPENLUCHTCONCERT WILHELMINA
Zaterdag 22 juni, 15.00 uur heldersplein.

Vroeger werden er in de muziekkoepel die op het Helderspein stond concoursen gehouden en concerten gegeven door alle plaatselijke muziekverenigingen en liep het hele dorp uit om van de muziek te genieten. Tegenwoordig hebben we een prachtig plein, maar er gebeurt vrijwel niets meer. Dat en het feit dat velen aangeven “je ziet ze nooit meer op straat” is voor Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug aanleiding om de uitdaging aan te gaan en de oude tijden op het Heldersplein te laten herleven!

Op zaterdagmiddag 22 juni van 15.00 tot 16.30 uur geeft het grootorkest van Wilhelmina onder leiding van zowel Fried Dobbelstein als Hans Schippers op het Heldersplein een concert geheel gevuld met Spaanse muziek, waarbij tevens de Spaanse flamenco danseres Kadri Merimaa, begeleid door haar vaste gitarist Pim Weierink en ook door het orkest, enkele optredens gaat verzorgen.

De titel van dit concert “ Viva España “ belooft dan ook een laagdrempelige kennismaking te worden voor alle inwoners van Glanerbrug en omstreken met de blaasmuziekcultuur in het algemeen en met name de Spaanse invloed op deze blaasmuziek.

Om het hele concert te beleven, is het aan te bevelen om uw eigen stoeltje mee te nemen. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar de Protestantse kerk aan de overkant van de straat.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Wijkbudget Enschede Oost en RABOBank Twente Oost.