Jeugd Opleiding

Wilhelmina heeft sinds 1976 een eigen (jeugd)opleiding. Hierin biedt Wilhelmina aan jeugd vanaf 6 jaar de mogelijkheid om de eerste stappen op het muzikale pad te zetten door Algemeen Muzikale Vorming en Blokfluitlessen. Vanaf ongeveer 9 jaar kan de leerling kiezen voor een instrument, uiteraard passend binnen een harmonieorkest. Het gekozen instrument wordt in bruikleen door Wilhelmina ter beschikking gesteld.

Deze opleiding met muzieklessen is uiteraard niet alleen voor jeugd, maar voor iedereen die een instrument wil (leren) spelen in verenigingsverband en muzieklessen wil volgen.

Bij Wilhelmina vinden regelmatig voorspeelmatinees plaats, waar de leerlingen hun vorderingen kunnen laten horen aan familie en vrienden. Hierbij zijn ook dirigenten van Wilhelmina betrokken. Voor leerlingen spannend, maar het levert veel positieve resultaten op!

Sinds het ontstaan van de jeugdopleiding is jaarlijks veel nieuwe aanwas. De belangstelling voor Wilhelmina is groot, vanwege de kwaliteit, de gezelligheid binnen de vereniging en de vele activiteiten die voor de jeugd worden georganiseerd. Redenen waardoor ouders besluiten hun kind aan te melden als lid van onze vereniging. In de jeugdopleiding zitten leerlingen uit Glanerbrug, de rest van de gemeente Enschede en uit omringende gemeenten.

Muziekles

Als u uw kind wilt aanmelden of zelf muzieklessen wilt volgen via Wilhelmina, kunt u contact opnemen met ons via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Leerlingen worden via Wilhelmina aangemeld bij de Muziekschool Twente om daar muzieklessen te gaan volgen. Deze lessen vinden plaats in Glanerbrug en op diverse lokaties in Enschede en worden gegeven door erkende docenten.

De totale mogelijke opleiding van de muziekschool is 8 à 9 jaar. Op de muziekschool kan de hele opleiding worden doorlopen, inclusief het behalen van de diploma’s. Het eerste diploma dat behaald kan worden is het A-diploma en de laatste het D-diploma. De leerlingen worden op de muziekschool begeleid in de trajecten naar de examens toe. Deze diploma’s geven de mogelijkheid om later in het jeugdorkest en grote orkest van Wilhelmina te kunnen spelen. Twee keer per jaar krijgen alle leerlingen een rapport van de muziekschooldocent. Meer informatie over bijvoorbeeld instrumenten is te vinden op de website van de Muziekschool Twente

Jeugdleden van Wilhelmina worden begeleid door de jeugdcommissie . Deze onderhoudt contact met leerlingen, ouders, dirigenten en het bestuur van Wilhelmina, evenals met docenten en leiding van Muziekschool Twente.